Bluesgitarist Ian Parker ontvangt Big Rivers Festival Award


ZWANENBURG, 20060828 -- De talentvolle Engelse bluesgitarist Ian Parker heeft zaterdag 26 augustus 2006 de Big Rivers Festival Award ontvangen voor Most Impressive Artist. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan de artiest die niet alleen bij het publiek maar ook bij de organisatie de meeste indruk heeft achtergelaten. De voltallige Dordrechtse organisatie van dit prestigeuze blues festival, dat dit jaar in het weekend van 12 en 13 augustus 2006 heeft plaats gevonden, is afgelopen zaterdag speciaal naar Culemborg afgereisd om Parker deze Award persoonlijk te overhandigen.

Tijdens de aankondiging op Culemborg Blues werd Ian Parker plotseling geconfronteerd met een gastspreker. Bas de Zwart, een van de organisatoren van het Dordrechts Big Rivers Blues Festival nam het woord en riep Ian naar voren. Totaal overrompeld hoorde Ian dat hij door het publiek en organisatie van Big Rivers was uitgekozen als meest verrassende en indrukwekkende muzikant. Blij verrast en trots nam Parker deze eervolle vermelding, in de vorm van een oorkonde en het speciale Big Rivers Festival poppetje, in ontvangst. Na iedereen uitgebreid bedankt te hebben, kon Culemborg genieten van een wederom grandioos optreden.

Het is niet de eerste keer dat Ian Parker een onderscheiding ontving. In maart 2004 gaf de band op het Duitse "Crossroads Festival" een geweldig optreden en dit bleef niet onopgemerkt. Ze werden dan ook uitgeroepen tot "beste act" van het festival. Dit live optreden, vastgelegd door de TV muziekshow Rockpalast, is sinds mei 2005 verkrijgbaar op DVD met de titel "Whilst the Wind".

In december 2006 is deze bluesmuzikant samen met zijn band live te aanschouwen op diverse Nederlandse concertpodia. Wie in de gelegenheid is deze band te zien, zal merken dat Ian Parker het levende bewijs is dat door zijn hartstocht voor de blues en betrokkenheid hij op de goede weg is en dat de blues ook in de 21ste eeuw overeind blijft.





Henni van Nieuwburg