Open Kerkendagen in Meerveldhoven


MEERVELDHOVEN, 20061108 -- De H. Lambertuskerk in Meerveldhoven (Kapelstraat-Zuid) is als Mariakerk het hele jaar door de hele dag open. Eigenlijk hoeven wij dus niet mee te doen aan de Open Kerkendagen. Maar toch, we willen de bezoekers volgend weekend iets extra's bieden.

Op zaterdagochtend 11 uur openen we de dagen met gebed en een Marialied. Daarna kunnen bezoekers de presentaties van werkgroepen en koren meemaken via uitstalling, mondelinge toelichting en vertoning van DVD's. Daarnaast zijn er ook een aantal kazuifels en kerkelijke voorwerpen te bewonderen. In de sacristie wordt voor koffie en thee gezorgd.
Zaterdagmiddag om 2 uur zingt ons Dameskoor met medewerking van organist Kees de Jong een muzikale rondgang door het liturgische jaar. Bij elk lied is er een korte toelichting door een toepasselijke tekst.
Om ongeveer 3 uur hervatten we dan het ochtendprogramma.
Op zondagmiddag staat de kerk tussen 2 en 4 uur speciaal open voor de kinderen: ze kunnen meedoen aan een speurtocht door de kerk met als beloning een greep in de grabbelton. De presentaties en tentoonstelling van zaterdag staan zondagmiddag ook weer gereed, net als de koffie en thee.
Zoals altijd is iedereen van harte welkom in onze kerk.





Ingezonden persbericht