Herbouw donjon: voor nijmegen, door nijmegen


Nijmeegse partijen bundelen krachten

NIJMEGEN, 20070131 -- Drie Nijmeegse organisaties hebben hun krachten gebundeld om samen te komen tot een kansrijk en haalbaar plan voor de herbouw van de donjon in Nijmegen. Stichting NVOB Cultuurfonds, Royal Haskoning en ICE Ontwikkeling zijn verheugd dat de gemeente Nijmegen mag starten met de aanbesteding.

De drie organisaties beseffen dat de aanbesteding van de donjon, samen met herstel van het Valkhofpark, alleszins uniek is. De bouwlocatie is uniek en meervoudig beschermd. Het terug bouwen van een middeleeuwse reuzentoren is zelden tot nooit vertoond. De weg naar daadwerkelijke realisatie van de donjon dient dan ook uitermate zorgvuldig te gebeuren, stap voor stap. Met het groene licht vanuit Den Haag is de realisatie weer een stapje dichterbij gekomen.

De partij die geselecteerd wordt na aanbesteding zal zelf moeten zorgen voor gehele financiering van de donjon. Logischerwijze staan er geen hordes commerciële partijen te trappelen om mee te dingen in deze aanbesteding. Haalbaar en kansrijk wordt de herbouw wanneer het winstbelang naar achter wordt geschoven en het stadsbelang de hoogste prioriteit krijgt. Van Nijmeegse bedrijven en organisaties kun je dergelijke betrokkenheid gelukkig wel verwachten.

NVOB Cultuurfonds, Royal Haskoning en ICE Ontwikkeling hebben zichzelf daartoe in ieder geval `bevlogen genoeg' verklaard. Onder het motto: "De donjon, voor Nijmegen... door Nijmegen."





Ingezonden persbericht