VBA stopt uitgifte Voedselpakketten Amsterdamzuidoost


DUIVENDRECHT, 20070514 -- Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen de armoedebestrijding van Stadsdeel Amsterdamzuidoost hebben de conflicten tussen het VBA-bestuur en de Stichting Er is hoop voor morgen van Regina Mac-Nack een hoogtepunt bereikt.

Het bestuur van de VBA heeft namelijk eenzijdig bepaald dat met onmiddellijke ingang de afgifte van voedselpakketten middels de Stichting van Mac-Nack wordt beëindigd. Reden zou zijn dat het bestuur van de Stichting van Mac-Nack zich niet wenste te conformeren aan o.a. de registratiecriteria zoals de VBA deze hanteert.
In de optiek van Mac-Nack is voedselverstrekking gebaseerd op charitatieve grondslag.
Dat betekent dat zij op menselijke toetsingswaarde heeft bepaald of mensen al dan niet in aanmerking kwamen voor een voedselpakket. Wel heeft zij altijd aangegeven dat uitgifte van voedselpakketten geen structureel karakter mocht hebben. Door de onverantwoorde handelwijze van het VBA-bestuur dreigen nu vanaf komende vrijdag honderden gezinnen verstoken te blijven van de voor hen noodzakelijke voedselpakketten.

In het licht van bovenstaande zal er dinsdag 15 mei 2007 om 10.00 uur een persconferentie gehouden worden in het Kwakoegebouw, Frissenstein 78 te Amsterdam Zuidoost.

Namens Regina Mac-Nack

Yvonne B.Wolthuis-Olf





Yvonne Wolthuis-Olf