BlueX Digital ID Management voldoet aan CWA 14167-1 norm


ARNHEM, 20070611 -- KPMG heeft een auditverklaring uitgegeven waarin wordt bevestigd dat BlueX Digital ID Management van A.E.T. Europe B.V. (AET) voldoet aan de "Security Requirements for Trustworthy Systems Managing Certificates for Electronic Signatures" CEN/ISSS WS/E-Sign (CWA 14167-1).

"Deze auditverklaring is voor ons heel belangrijk", aldus Haaino Beljaars, Product Manager van A.E.T. Europe B.V. "Zowel ons Digital ID Management systeem BlueX als de Backup & Recovery procedure zijn succesvol geaudit. Hiermee kunnen onze klanten BlueX ook inzetten in het proces van uitgifte van gekwalificeerde certificaten, o.a. voor digitale handtekeningen, conform de eisen gesteld in ETSI QCP 7.4.7."

Jan Biets van de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat kan dit beamen;" Wij maken al sinds 2006 naar volle tevredenheid gebruik van BlueX voor de uitgifte van certificaten. Nu is bewezen dat BlueX voldoet aan de hoge eisen die worden gesteld door CWA 14167-1 voldoet ons volledige certificaatuitgifteproces aan de ETSI eisen, wat onder andere van belang is voor de uitgifte van de certificaten voor de Belgische notarissen ".

(foto op aanvraag)
Overhandiging auditrapport door Patrick Paling, KPMG Information Risk Management, aan Ir. Ferdy Hanssen, BlueX Development, A.E.T. Europe B.V.

Over AET
De Nederlandse onderneming A.E.T. Europe B.V. (AET), gevestigd in Arnhem en opgericht in 1998, richt zich op IT security. AET biedt haar klanten ingenieuze oplossingen gebaseerd op wereldwijd geaccepteerde standaarden voor e-commerce en informatiebeveiliging.

AET is zeer succesvol met de ontwikkeling van middleware voor smart cards en USB tokens met haar SafeSign Identity Client. Een andere bestseller van AET is BlueX Digital ID Management. Dit bekende en zeer flexibele systeem ondersteunt de vereenvoudiging en automatisering van individuele stappen in het digitale ID management proces.

Voor meer informatie ga naar www.aeteurope.com.





A.E.T. Europe B.V.