Eerste uitzending van Spreeksteen TV op tv-zender Het Gesprek


gesprekken bij de speakers corner in Amsterdam

, 20071003 -- Op 7 oktober is de eerste uitzending van Spreeksteen TV op de nieuwe tv-zender Het Gesprek die op 2 oktober de lucht in gaat. Elke zondagavond om 20:00 uur vindt er een nieuwe uitzending plaats van spreeksteen TV, die vervolgens 24 uur een aantal keren wordt herhaald. Ook op SALTO en op www.spreeksteen.tv blijft spreeksteen TV uitzenden.

Spreeksteen TV begon dit jaar op 1 april met een pilotserie van 15 afleveringen op A1 de lokale Amsterdamse zender. Prachtige portretten van sprekers bij de speakers corner, reportages over onderwerpen die zij aandroegen, interviews met sprekers, schrijvers, politici en anderen.
15 afleveringen later begint spreeksteen TV aan een nieuwe reeks afleveringen Spreeksteen TV op het gesprek.
Het Gesprek zelf is vanaf zijn start vandaag op 2 oktober - naast de Live-Stream op hun website - op televisie te zien in ruim 6.000.000 huishoudens in Nederland.
Alle kijk aanwijzingen (waar hoe laat en wie) kunt u vinden op
www.hetgesprek.nl/WAAR_TE_ZIEN.html

Wie niet houdt van de tijdsdruk van tv: Via www.spreeksteen.tv/ is het programma gewoon te bekijken wanneer men wil, evenals wat extra's
Zo snel mogelijk zullen we het ook als podcast gaan aanbieden.
Sprekers kunnen zich aanmelden via de site op de agenda: www.spreeksteen.nl/agenda.php of via een mail naar de redactie van Spreeksteen TV
Achtergrond:
De spreeksteen is de Nederlandse speakers corner in Amsterdam. Na de gruwelijkje moord op het vrije woord (Theo van Gogh) is de speakers corner elke zondagmiddag gehouden. Op de speakers corner staat een spreeksteen ter markering. Bij deze spreeksteen zijn elke zondag middag sprekers en publiek. Deze plek is geheel vrij en niemand hoeft toestemming aan spreeksteen tv te vragen om iets te kunnen komen zeggen. Openbare ruimte is vrij en moet dat ook blijven natuurlijk.
Wel vindt hier vindt een gedeelte van de opnamen plaats. Er is echter ruimte genoeg op de speakers corner om te kunnen spreken zonder gefilmd te worden.

De speakers corner in het Oosterpark is een bijzondere plek, voor alle mensen die houden van debatteren, kijken, luistere en meedenken. Zondag middag in het park, zondagavond op het gesprek.
7 oktober, 20:00 uur de eerste aflevering.





Ingezonden persbericht