Interconfessioneel protest tegen bekladding Moslimgraven in Parijs


Meer info voor redacties via; 06-247-16-753

Amsterdam, 20080407 -- Vooraanstaande vertegenwoordigers van Islamitische, Joodse en Christelijke herkomst veroordelen krachtig de profanisering van Moslimgraven in Parijs.

In de nacht van zaterdag op zondag werden 148 graven van Noord-Afrikaanse militairen uit de Eerste Wereldoorlog besmeurd met Nazistische leuzen die zich richtten tegen Moslims.

De gesneuvelde Moslimmilitairen verdedigden Frankrijk schouder aan schouder met Christenen en Joods-Maghrebijnse soldaten tegen de Duitse inval in 1914.

In Parijs, Casablanca, Amsterdam, Jeruzalem en Barcelona ontmoetten Christenen, Moslims en Joden elkaar om te protesteren tegen deze uiting van racisme.

In een fax aan de Franse president Nicolas Sarkozy en Koning Mohamed VI van Marokko spreekt het Bestuur haar afschuw omtrent de grafschennis uit. Daarnaast prijst het Collectif National de Franse regering voor haar krachtige stellingname tegen fascisme.

Het Collectif National pour la Defense et la Protection des Constantes Sacrees bevordert interculturele en interreligieuze uitwisselingen aan beide zijden van de Middellandse Zee.





Collecif Nationale pour la Defence et la Protection des Constantes Sacrees, Section Europe