Cd opgedragen aan Molukse ouderen '50 jaar Molukkers in Capelle'


Een avond vol nostalgie en oosterse sferen op 19 april in het Isala theater

Capelle aan den IJssel, 20080310 -- Het is alweer 50 jaar geleden dat een grote groep Molukkers te Capelle aankwam en zich in het barakkenkamp `IJsseloord' vestigde, thans het `Paradijsselpark' . Zij waren de eerste minderheden waarmee de gemeente Capelle in 1958 te maken kreeg.

Met haar pijnlijke aankomstgeschiedenis in Nederland zijn Molukkers voor velen binnen de gemeente Capelle geen onbekenden. Tot de jaren 70 was Capelle nog een klein dorp, boodschappen haalde men bij de aanwezige winkels in Schenkel, Slotplein, in latere jaren de Koperwiek waar men als Capellenaren elkaar tegenkwam. Oud Capellenaren hebben samen met Molukkers gewerkt in de toen aanwezige scheepswerven Vuyk en v/d Giessen. Velen hebben samen met Molukkers op school of in de klas gezeten. 50 jaren lang is lief en leed in Capelle met elkaar gedeeld. Met het thema `Herinnering in verbondenheid' organiseert comité `50MinC' in het Molukse jubileumjaar 2008 tal van activiteiten. Een activiteit die los staat van comité 50MinC, maar tevens in het kader staat van het Moluks jubileumjaar is een Cd release en presentatie op 19 april.

Een avond vol nostalgie en oosterse sferen op 19 april in het Isala theater.

Zaterdag 19 april 2008 brengt de Capelse muziekgroep `Vocalgroup Nunusaku' een nieuwe CD uit in het teken van het 50 jarig verblijf van de Molukse gemeenschap in Capelle, speciaal opgedragen aan de 1e generatie Molukkers die zich in 1958 te Capelle hadden gevestigd en waarvan het grootste deel inmiddels niet meer leeft.
Vocalgroup Nunusaku is een muziekformatie bestaande uit 9 leden die merendeels wordt gevormd door Molukse muzikanten uit Capelle die de Molukse cultuur via muzikaal gebied koestert, ontwikkelt en uitdraagt. Traditionele Molukse nummers zijn in een modern jasje gestoken, maar ook eigen geschreven nummers worden uitgebracht waarvan de Molukse karakter en muziekeigenschappen duidelijk herkenbaar blijven. Sinds haar bestaan in 2004 heeft de groep overal in het land opgetreden en is in april 2005 succesvol haar 1e Cd "Rindu mau pulang" uitgebracht. In het Molukse jubileumjaar komt de 2e Cd "Ambon paling bagus" uit. De release en presentatie vinden plaats op zaterdag 19 april in het Isalatheater te Capelle met naast een liveoptreden van Vocalgroup Nunusaku tevens gastoptredens van bekende artiesten als Ais Lawa-Lata, Justine Pelmelay, Halmaheraband en cultuurgroepen. De presentatie ligt in handen van de in Molukse kringen bekende Bert Tahitu.
Een preview van de nieuwe Cd is te zien en te beluisteren op: nl.youtube.com/watch?v=zmxDOtNSCtQ


Voor contact en informatie: D. Wattimena 06-21948815 / titasomi80@hotmail.com





Ingezonden persbericht