Provincie Noord-Brabant kansrijk voor Maintenance Valley


CULEMBORG, 20080705 -- Recente Amerikaanse studies wijzen er juist op dat met name regionale Maintenance Centers de meest kostenefficiënte oplossing zijn. De provincie Noord-Brabant is en blijft hiervoor een van de meest succesvolle kandidaten. Hoofdredacteur Johan Boeder van JSFNieuws.nl slaat de plank mis

Aan de hoofdredacteur van JSFNieuws.nl,

Culemborg 4 juli 2008



Op 25 juni jl. meldt uw website: "De Amerikaanse luchtmacht heeft definitief besloten al het toekomstige reparatie werk voor de JSF F-35 toestellen te concentreren op Hill Airforce Base in de USA. Dit heeft invloed op de Nederlandse plannen inzake de Brabantse "maintenance valley". Het Amerikaanse besluitvormingstraject wordt door U in een adem gekoppeld in Nederland aan "de komende discussie over de Business Case." Wij signaleren dat u in uw berichtgeving systematisch twee zaken door elkaar heen mengt. De recente beslissing van de Amerikaanse luchtmacht is een integraal onderdeel van de Amerikaanse zogeheten Title 10 verplichting, Deze verplichting is verankerd in de Amerikaanse wetgeving . Hier is overigens niets nieuws onder zon omdat dit ook al vele jaren geldt voor de F-16's in de VS.

Hill Airforce Base is overigens één van de twee title 10 structure depots voor de vliegtuigen in de VS . Voor uw informatie en om alle misverstanden te voorkomen: er komen straks ook 2 title 10 motoren depots in de VS (een voor de Amerikaanse Luchtmacht en een voor de Navy/Marines). Deze informatie is al enige tijd in het publieke domein bekend.

Echter het onderhoudswerk is geen onderdeel van de Businesscase zoals U onterecht meldt. Ook heeft het Amerikaanse besluit geen gevolgen voor het toekomstig onderhoudswerk in Nederland/Europa. Daarentegen wijzen recente Amerikaanse studies er juist op dat met name regionale Maintenance Centers de meest kostenefficiënte oplossing zijn. De provincie Brabant is en blijft hiervoor een van de meest succesvolle kandidaten.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u onze zienswijze integraal op uw website wil publiceren

Hoogachtend


J.P.H. Teuwen MHD
Voorzitter Stichting Maintenance Nederland

p.a. Multatulilaan 12
4100AK Culemborg


Cc: Gedeputeerde Staten Provincie Noord-Brabant, postbus 90151, 5200 MC `s Hertogenbosch
College van B&W gemeente Woensdrecht, postbus 24, 4630 AA Hoogerheide
College van B&W gemeente Breda, postbus 90156, 4800 RH Breda
Bestuur Brabantse Onttwikkelings Maatschappij, posbus 3240 5003 DE Tilburg
Bestuur Rewin, postbus 3182, 4800 DD Breda
Bestuur Pieken in de Delta, postbus 3182, 4800 DD Breda
Onderwijsconsortium World Class Maintenance, Postbus 90.116, 4800 RA Breda





Stichting Maintenance Nederland