Pianoduo wint prijs op Sicilië


RAGUSA, SICILIE, 20080715 -- Het pianoduo Lestari Scholtes (23) en Gwylim Janssens (23) heeft bij het internationale muziekconcours IBLA Grand Prize 2008 de `Ravel-Award' gewonnen voor hun uitvoering van La Valse van Maurice Ravel. Het concours vond van 3 tot en met 13 juli plaats in Ragusa-Ibla op Sicilië. Het pianoduo haalde de hoogst mogelijke beoordeling voor hun spel op twee piano's en een piano vierhandig met werken van Lutoslawksi, Schubert en Ravel.

Het pianoduo werd gevormd in 2003. Zij waren eerder succesvol op het Prinses Christina Concours in 2003 en 2004, en wonnen in 2007 de Sara Lahat Duo Price voor het beste duo dat deelnam aan de Tel-Hai International Piano Master Classes in Israel. Scholtes & Janssens traden op door heel Nederland en verder in Duitsland, Denemarken, Italie en Israel.

Met het winnen van deze prijs wordt het duo mogelijkerwijs in de gelegheid gesteld om op diverse plaatsen concerten te geven. De IBLA Foundation, de organisatie achter het concours, stelt op deze manier musici van over de hele wereld in staat om verder te komen in hun carrière. Winnaars traden tot dusverre reeds op in de Verenigde Staten, Canada, Japan en door heel Europa.

Het Scholtes-Janssens pianoduo studeert bij het internationaal vermaarde pianoduo Gil Garburg en Sivan Silver aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover.





Ingezonden persbericht