Tijdelijke Zentuin van ongekend formaat


Venlose Cultuur Ontplooiings wijk Q4 pakt het groot aan

VENLO, 20080801 -- 'Zen in `t Bat' Deze zomer kan men van 8 augustus t/m 20 september een interactief kunstwerk van ongekende proporties (ongeveer 4500 m2) komen beleven in de Venlose Cultuur Ontplooiings wijk Q4. Venlo heeft voor heel even de grootste openbare Zentuin ter wereld.

Nico Parlevliet en Diederik Klomberg zijn de twee kunstenaars die het initiatief hebben genomen om de reeks kunstprojecten onder de naam, `Kunst aan de MAASKADE', af te sluiten met het 'ZEN IN `t BAT' project. Het project `Kunst aan de Maaskade', dat uit 4 kunstwerken bestaat, is bedoeld om de positieve ontwikkeling in het Q4-gebied bekend te maken aan een breder publiek. Het gebied is bezig uit te groeien tot het cultureel kloppend hart van de regio, met verschillende creatieve broedplaatsen, galerieën en winkeltjes. Ook verschillende evenementen zoals `de Nachtwacht', 'A day in the park' , 'Bohemian Paradise', 'Royaal Venloosch' en natuurlijk het internationale korte-film festival, `'MGM`s FILMFEST'', getuigen van het bloeiend karakter van de wijk.
ZEN IN `T BAT is een kunstwerk wat de parkeerplaats aan de lage loswal transformeert naar een parkachtige omgeving langs de oever van de eeuwenoude 'MooderMaas'. De zgn. `droge zentuin' is opgebouwd uit maasgrind en maaskeien. Deze mooiste plek van Venlo krijgt door deze ingreep weer de allure die het toekomt. Gedurende de projectperiode is er ruimte voor het participeren van diverse aan Zen gelieerde activiteiten. Op 080808 (8 aug 2008) zullen beide kunstenaars de tuin overdragen aan de wethouder van cultuur Peter Freij. Vanaf die datum start het activiteiten programma dat tot 20 september zal duren en grotendeels samengesteld is door Marcellino Maters. Via de site www.hyves/zentuinvenlo.nl is het hele project te volgen. Ook zal het programma via de beeldkrant van de Stadsomroep Venlo bekend gemaakt worden.





Ingezonden persbericht