Gootjes blijft suite claimen


Rotterdam, 20090106 -- Na het bekijken van een filmpje op You Tube, kwam de Schiedammer Marcel Gootjes op een idee. Nergens kon hij, op dat moment, iets vinden dat er in maart 2009 aandacht zou worden geschonken aan de `Bed In For Peace' aktie van John Lennon en Yoko Ono. Het zal dan exact 40 jaar na dato zijn. Ook was de originele suite in het Amsterdam Hilton nog beschikbaar voor de periode van 25 t/m 31 maart 2009. De stoute schoenen werden aangetrokken en de reservering gemaakt op 10 augustus 2008. Dezelfde avond werd de reservering bevestigd door het hotel onder bevestigingsnummer 3316829105. De bedoeling is om net als 40 jaar eerder aandacht voor de Wereldvrede te vragen en met tal van akties ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor War Child.

Voor alle duidelijkheid onderstaand op chronologische wijze beknopt de gang van zaken en hoe het Amsterdam Hilton reageerde en niet reageerde;

11 augustus 2008: Voor de goede orde werd een mail gestuurd naar het hotel om hen, naar behoren te informeren over de eventuele plannen.
12 auhustus 2008: Marcel Gootjes wordt gebeld en men vraagt hem om zijn e-mail adres.
12 augustus 2008: Dhr. R.Wagner van het Hilton stuurt mail met antwoord dat de desbetreffende suite niet gebruikt mag worden voor P.R.-activiteiten en dat de suite eenzijdig door het hotel is geannuleerd.
13 augustus 2008: Er wordt een reaktie gestuurd naar Dhr. R. Wagner.
14 augustus 2008: Dhr. R. Wagner reageert per mail en meldt dat "the Amsterdam Hilton will not provide the John & Yoko suite for the stated purposes. Please note that your booking has been cancelled."
15 augustus 2008: Er wordt een mail gestuurd naar Dhr. R. Wagner . In deze mail wordt gesteld dat "we will continue our `Bed In For Peace' and find something else. " Er wordt niet gezegd dat de heer Gootjes de door hem gereserveerde suite wil annuleren!
Inmiddels is een speciale hyves gelanceerd en reageren de eerste media. Met name Radio Rijnmond en het Algemeen Dagblad besteden aandacht aan het plan van Marcel Gootjes.
Op 19 augustus belt Angelique Mulders van het AD met het Amsterdam Hilton.
Ook belt op 19 augustus reporter Jack Kerklaan van Radio Rijnmond met het hotel en krijgt te horen dat het Hilton "het niet op de spits wil drijven" en zij zeggen dat "we er samen wel uitkomen". Het hotel geeft aan dat het toch bereid is om op korte termijn met Gootjes om de tafel te gaan zitten om het e.e.a. te bespreken.
26 september heeft Marcel Gootjes gesprek met War Child in Amsterdam. De organisatie keurt de aktie goed.
In november wordt dan eindelijk een afspraak gemaakt en het Hilton nodigt de Schiedammer uit om op 28 november naar Amsterdam te komen.
Op 27 november wordt de afspraak geannuleerd i.v.m. ziekte/afwezigheid van iemand van het Hilton.
Dezelfde dag wordt telefonisch kontakt opgenomen met Dhr. J. Nagelkerke en de eerste vraag welke gesteld wordt, door de heer Nagelkerke, is of het gesprek wordt opgenomen of gebruikt zal worden in de media. Er wordt met nadruk doorgegeven dat het gesprek niet wordt opgenomen en de inhoud in de media niet naar buiten zal worden gebracht.
Op 1 december 2008 belt Dhr. J. Nagelkerke de Schiedammer en deelt mee 4 december opnieuw te bellen om een nieuwe afspraak te maken. Tevens wordt vriendelijk verzocht alle enige negatieve publiciteit rond het Hilton te verwijderen op de website en de hyves. Ook wordt gevraagd welke bekende Nederlanders inmiddels de aktie ondersteunen en bijvoorbeeld lid zijn geworden van de speciale hyves. Dhr. J. Nagelkerke stuurt ook een mail en laat weten "Aangezien ik mijn leidinggevenden op de hoogte moet houden van een eventuele samenwerking en dit moet overleggen met hen, zou ik graag van u willen weten welke BN'ers uw goede doel steunen en met welke BN'er u in bespreking bent die dan Yoko Ono zal spelen."
Op 3 december 2008 stuurt Dhr. R.Payer van het Hilton een mail. "Helaas laten de geplande (expositie) activiteiten - letterlijk - geen ruimte over voor andere initiatieven in het hotel c.q. in de John & Yoko suite. Het spijt ons u daarom te moeten informeren dat het helaas niet mogelijk is het door u voorgestelde plan in het Amsterdamse Hilton uit te voeren."
4 december 2008 reageert Marcel Gootjes in een mail naar Dhr. R. Payer en claimt de gereserveerde suite. Gootjes laat weten dat "Verdere activiteiten zijn niet toegestaan en zullen derhalve ook niet plaatsvinden, maar de heer Gootjes zal, conform zijn bevestigde reservering, op 25 maart inchecken".
Dhr. R.Payer reageert op 5 december via de mail. "Zoals aan u bevestigd op 12 augustus 2008 is de suite door ons en door u geannuleerd. U bevestigt in uw e-mail van 15 augustus 2008, om 15.02 uur gestuurd, dat u het evenement ergens anders zou laten plaatsvinden en dat u met andere hotels bezig was. Wij wijzen verdere aanspraken die door u gemaakt worden op het gebruik van de suite af. De voorbereidingen voor onze eigen activiteiten, in samenwerking met derden, zijn meer dan een jaar geleden gestart en hebben gaandeweg verder vorm gekregen. Wij hebben welwillend bekeken of uw activiteit daarbij zou passen. Deze week zijn wij tot de conclusie gekomen dat het simpelweg fysiek niet mogelijk is".

Het mag duidelijk zijn dat de Schiedammer eigenlijk iedereen met plannen voor het herdenken van de beroemde `Bed In For Peace' uit 1969 voor was.
De suite was vrij en kon gereserveerd worden. Naar behoren is het hotel gelijk geinformeerd.
Het hotel geeft in eerste instantie aan dat de suite niet voor P.R. activiteiten gebruikt kan en mag worden? Ontvang je een mail van het hotel, dan zit daar een link welke je gelijk naar een filmpje van John en Yoko voert. Was het ook niet dat in 2007 Radio3FM uitzendingen inklusief optredens vanuit de desbetreffende suite verzorgde? En zo kunnen we nog wel meer P.R. activiteiten opsommen.
Het betreft een correcte reservering, welke dan ook naar behoren is bevestigd.
Amsterdam Hilton gaf aan dat de reden P.R. activiteiten was , maar zij hadden tevens de vraag moeten stellen of de reservering geannuleerd moest worden of moest blijven staan.
Op het moment dat opeens de media zich er mee gaat bemoeien, gooit men het opeens over een andere boeg. Maar weet vervolgens Marcel Gootjes maandenlang aan het lijntje te houden.
Het is onvoorstelbaar dat het hotel al die maanden niet eens correct de moeite heeft willen nemen om Gootjes fatsoenlijk te woord te staan.
De Schiedammer laat zich echter niet met een kluitje het `bed' in sturen en blijft de suite claimen en zal dan ook op 25 maart a.s. inchecken.

De aktie van Gootjes heeft, dankzij de houding van Hilton, flinke vertraging opgelopen, maar het team is absoluut niet bang dat het uiteindelijk zal slagen in de opzet.

Er is inmiddels een speciale SMS-aktie en de eerste sponsors melden zich. Dat het vertrouwen in de aktie van Marcel er is, blijkt o.a. uit de recente donatie van een bedrijf van maar liefst ¤ 2000,00.
Ook zijn er diverse benefietconcerten gepland.
Andere opmerkelijke aktie is dat vanaf volgende week alle radio-stations in de wereld een mail zullen ontvangen en worden opgeroepen om op 25 maart a.s. op hetzelfde tijdstip het nummer "Give Peace A Chance" te draaien!


De John Lennon look-a-like maakte rond de jaarwisseling zijn eerste Yoko Ono bekend en dat is niemand minder dan RTL-presentatrice Jet Sol.
Het ligt in de bedoeling om iedere dag een andere `Yoko Ono' te presenteren.

Andere activiteiten zullen nog nader gepresenteerd worden.

bedinforpeace.hyves.nl/

www.artfamily.nl





Ingezonden persbericht