AET en Neowave bundelen krachten voor flexibele sterke authenticatie


Weneo token nu gebundeld met SafeSign Identity Client beschikbaar

ARNHEM, 20090428 -- A.E.T. Europe B.V. (AET) en Neowave hebben vandaag hun gezamelijke productbundel met SafeSign Identity Client en het Weneo USB Smart Object aangekondigd. Deze bundel biedt sterke authenticatie, VPN, encryptie en digitale handtekening op basis van certificaten, geheugenopslag en RFID diensten (fysieke toegang, tijdregistratie, E-purse,...).

"AET's hoogwaardige technologie voor sterke authenticatie geïntegreerd met ons contactloze Weneo USB Smart Object levert een stabiele oplossing gebaseerd op industriestandaarden. Neowave is trots om samen met AET een unieke multifunctionele bundel te kunnen bieden die voldoet aan de klantvraag om flexibele corporate dienstverlening" zegt Bruno Bernard, Neowave CEO.

"We zijn erg enthousiast over het multifunctionele Weneo token", aldus Reinoud Weijman, Managing Director van AET. "De combinatie van een contact- en contactloze JCOP smartcard chip, flash geheugen, en fysieke toegangstechnologie in USB key formaat opent veel mogelijkheden met onze SafeSign Identity Client middleware voor smartcards en USB tokens."

Over AET
De Nederlandse onderneming A.E.T. Europe B.V. (AET), gevestigd in Arnhem en opgericht in 1998, richt zich op IT security. AET biedt haar klanten ingenieuze oplossingen gebaseerd op wereldwijd geaccepteerde standaarden voor e-commerce en informatiebeveiliging.

AET is zeer succesvol met de ontwikkeling van middleware voor smart cards en USB tokens met haar SafeSign Identity Client. Een andere bestseller van AET is BlueX Digital ID Management. Dit bekende en zeer flexibele systeem ondersteunt de vereenvoudiging en automatisering van individuele stappen in het digitale ID management proces.

Voor meer informatie ga naar www.aeteurope.com.

Over Neowave
Smart Objects is de kernactiviteit van NeoWave. Het is het hart van de contactloze revolutie in de wereld van transactiebeveliging. Neowave Smart Object is een draagbaar persoonlijk object met daarin alle smart card beveliging en functies. Het biedt bovendien directe toegang tot web en PC dankzij de USB interface en bevat ongeëvenaarde geheugencapaciteit en verwerkingskracht. Neowave Smart Objects bieden nieuwe mogelijkheden in een breed scala van toepassingen zoals:
* Openbaar vervoer: validatie, opwaarderen, on-line kaartverkoop
* Enterprise, Identity en Access management: sterke authenticatie, logische toegang, beveiligde bestandsoverdracht en RFID diensten (fysieke toegang, tijdsregistratie, E-purse,...)
* Betalingsverkeer: contactloze betalingen, opwaarderen, on-line betalingen
* Onderwijs: bus, metro, toegangscontrole, netwerktoegang, e-ticketing, beveiligde bestandsoverdracht
* Multimedia, e-Ticketing, Zorg

De Neowave Smart Object form factor samen met de innovatieve interne architectuur is de kern van deze unieke oplossing. Het regelt Plug en Play en gebruikersvriendelijk de eigen installatie. Neowave producten komen voort uit de expertise van de 4 oprichters op het gebied van smartcards, embedded OS, beveiligde chips en consumentenproducten. Created in June 2007, NeoWave is opgericht in juni 2007 en gesitueerd in Gardanne, in het zuiden van Frankrijk.

Voor meer informatie zie www.neowave.fr





Ingezonden persbericht