Academie voor Popcultuur Allstars gaan naar het Groninger Forum


Groningen, 20090610 -- Op de dag vóórdat de gemeenteraad van Groningen besloot groen licht te geven aan de bouw van het omstreden Groninger Forum, namen de Academie voor Popcultuur Allstars een meeslepende ballade op over hun hunkering naar dit `luchtkasteel dat waar wordt'.

Geheel in de stijl van `Live Aid', `Do they know it's christmastime' en `Artiesten voor Azië' kwam een tiental topvocalisten van de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden samen, om hun gemeenschappelijke gevoel voor het aanstaande Groninger Forum te bezingen.

Dit Forum is een omstreden plan van een aantal cultuur- en maatschappijgerelateerde .organisaties en wil in een tijd waarin alles online te vinden is, een plaats zijn waar connectie, informatie en educatie fysiek te vinden zijn.
Het lied `Wij gaan naar het Groninger Forum' spreekt van verlangen naar dit `Huis van Verbintenis'.

`Eén gebouw waar je als cultuurminnend mens van de 21e eeuw alles wat je wilt weten kunt vinden, en ook nog in een heel hippe setting, dat is toch fénomenaal', aldus een deelnemer.
De single, mét dynamische liveclip, is gemaakt in opdracht van Platform GRAS en heeft haar release op donderdag 11 juni, tijdens een discussieavond in het Grand Theatre aan de Grote Markt 35 om 20.00 uur (toegang gratis). Vanaf dan zal de videoclip ook op Youtube te vinden zijn.
De Allstars zijn: DB van der Staal, Bas Jansen, Corrie Koning, Maire Haverkort, Marjan Venema, Levie(tjops), Carlos Calvados, Florian Wolff, Iris van der Weide en J.D. Hizzle.
De bedenkers van het concept zijn Nienke Maat, Rutger Middendorp van Gemengd Bedrijf en Admiraal Oosterbroek.





Ingezonden persbericht