Formex Medical eerste officiële distributeur medische toetsenborden


Formex Medical eerste officiële distributeur medische toetsenborden in Benelux

GOUDA, 20100208 -- Formex Medical is de eerste officiële distributeur van de Benelux voor medische toetsenborden van Esterline Medigenic. De toetsenborden van Esterline behoren tot de internationale top en hebben diverse prijzen gewonnen. Medische toetsenborden zijn hygiënisch, gemakkelijk schoon te maken, hypoallergeen, latexvrij, waterdicht en prettig in gebruik. Bij Formex Medical is het nu mogelijk Medigenic-toetsenborden te verkrijgen, maar ook ontwikkelde het bedrijf dit jaar een eigen medisch toetsenbord dat onder de naam EasyClean de markt op ging.

Waarom een medisch toetsenbord?

Een medisch toetsenbord is speciaal ontwikkeld voor ziekenhuizen, tandartsen, huisartsen en (farmaceutische) laboratoria.. Uit onderzoek blijkt dat normale toetsenborden veel bacteriën bevatten en dat terwijl toetsenborden overal in zorginstellingen te vinden zijn. Deze toetsenborden worden regelmatig gebruikt door verschillende mensen en de kans dat bacteriën vanuit deze gebruikers worden overgebracht naar patiënten is groot. Ook door het ontstaan van ziekenhuisinfecties (zoals MRSA) wordt de vraag naar hygiënischere toetsenborden steeds groter. Niet alleen in de zorg, maar ook in de industriële sector. Medische toetsenborden zijn namelijk gemakkelijk schoon te maken. Het gladde, water- en stofdichte oppervlak kan tegen antibacteriële schoonmaakmiddelen.

Esterline Medigenic-toetsenborden

Formex Medical is de officiële distributeur van de Esterline Medigenic-toetsenborden. Niet alleen is dit toetsenbord ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en ziekenhuizen in Engeland, in oktober 2009 won het ook een award voor het beste ontworpen medische product. Het toetsenbord is in enkele seconden schoon te maken zonder dat het afgekoppeld moet worden. Het geeft aan wanneer het schoongemaakt moet worden door een speciaal waarschuwingssysteem. Het platte design is gemakkelijk in gebruik en door backlight is het toetsenbord ook te gebruiken in slecht verlichte ruimtes. Veilig voor patiënten én zorgverleners.

Formex Medical specialist in zorg

Formex Medical is al jaren actief in de zorg en levert medische (rand)apparatuur en dienstverlening. Vanuit dit specialisme heeft Formex Medical een eigen medisch toetsenbord ontworpen. De EasyClean heeft dezelfde mogelijkheden als de Esterline Medigenic, maar is minder plat en lijkt daardoor meer op een normaal toetsenbord. EasyClean is speciaal ontwikkeld op basis van de wensen en eisen van Formex Medicals klanten.

Meer informatie over de Medigenic-toetsenborden en de EasyClean is te vinden op de website van Formex Medical: www.formex-medical.nl en
www.formex-medical.nl/toetsenborden Voor gedetailleerde informatie kunt u ook direct contact opnemen met A. Pietjouw (afdeling Marketing) via e-mail: info@formex-medical.nl en telefoon: (0182) 379 377.