Demonstratie voor Iraakse ambassade


Iraniërs en familieleden van de Iraanse oppositie, die in Kamp Ashraf in Irak verblijven, zullen vrijdag hun protestactie voortzetten voor de Iraakse ambassade in Den Haag

DEN HAAG, 20100225 -- Datum: vrijdag 26 februari 2010 Plaats: Den Haag, voor de Iraakse ambassade (Johan de Wittlaan 16, 2517 JR) Tijd: 13:00 Iraniërs en familieleden van de Iraanse oppositie, die in Kamp Ashraf in Irak verblijven, zullen vrijdag hun protestactie voortzetten voor de Iraakse ambassade in Den Haag. Zij hebben afgelopen week al voor de Tweede Kamer gedemonstreerd. De Iraakse regering heeft het Kamp van de Iraanse oppositie dat in Irak ligt (vlakbij de grens van Iran), al voor meer dan 9 maanden hermetisch afgesloten en geïsoleerd.

De Iraakse regering viel na druk van Iran, afgelopen zomer, het Kamp aan. Hierbij doodden zij 11 leden van de Iraanse oppositiegroep. Zij verwondden meer dan 500 leden, die met lege handen zichzelf verdedigden tegen troepen van het Iraakse regime. Sinds die tijd, is het kamp hermetisch afgesloten. Journalisten, politici, mensenrechtenorganisaties en doktoren worden niet toegelaten tot het kamp. Brandstof en voedingsmiddelen worden bijna niet toegelaten. Sinds kort, staan er tientallen ''agenten'' van het Iraanse regime, voor ingang van het Kamp, hen opnieuw te bedreigen met ''aanvallen''.

Wat belangrijk is om te weten. In 2003 werd de Iraanse oppositie vrijwillig door de Amerikaanse coalitiemachten ontwapend. Zij kregen de status van ''beschermde personen'' onder de vierde conventie van Genève. Zij mogen niet gedeporteerd, weggestuurd of uit elkaar gehaald worden, volgens de Internationale wetten en verdragen die hen is toegeschreven.

Iraniërs en voornamelijk zij, die familieleden in het Kamp hebben zullen daarom vrijdag een demonstratie organiseren voor de Iraakse ambassade.

Datum: vrijdag 26 februari 2010
Plaats: Den Haag, voor de Iraakse ambassade (Johan de Wittlaan 16, 2517 JR)
Tijd: 13:00





Kamp Ashraf Comite