Heemskerk breidt brancheprogramma Nederland Digitaal in Verbinding uit

Staatssecretaris Heemskerk breidt het programma Nederland Digitaal in verbinding (www.ndiv.nl) uit. Dat maakte hij donderdag 4 juni 2009 bekend tijdens de Conferentie 'Maatschappelijk vermogen: De winst van ICT' in Utrecht.

'Met het extra geld kunnen meer bedrijfstakken steun krijgen om zich met behulp van ICT slim te organiseren. Juist in een periode zoals nu kan dit een extra steun in de rug zijn om toch vooral te blijven investeren in vernieuwing en innovatie,' aldus Heemskerk.

Administratiekosten

Het project Nederland Digitaal in Verbinding (NDiV) helpt branches (met name het MKB) concreet op weg met slim digitaal samenwerken. Bedrijven en branches die gebruik maken van NDIV passen hun organisatie aan en investeren in een gemeenschappelijke ICT-infrastructuur en toepassingen. Minder fouten bij bestellingen, sneller inspelen op wensen van klanten, een kortere levertijd, minder administratiekosten, betere service en daardoor meer tevreden klanten moeten het gevolg zijn.

Slim samenwerken

Zo levert slimme digitale samenwerking in de tweewielerbranche bijvoorbeeld een geschatte totale kostenbesparing op van circa 75 tot 100 miljoen euro per jaar. In de bouwsector levert slim samenwerken met inzet van ICT een vereenvoudigde inkoop en levering van bouwmaterialen op. Meer NDIV-succesvoorbeelden staan in een boekje dat Heemskerk in Utrecht presenteerde ("Slim digitaal samenwerken: versterk je positie als ondernemer"). Hierin staan praktijkverhalen van ondernemers die slim digitaal samenwerken en zo een voorbeeld kunnen zijn voor andere sectoren en ondernemers.

Extra branches

Heemskerk stelt in totaal 1 miljoen euro extra beschikbaar bovenop de ongeveer 3 miljoen euro per jaar die al beschikbaar was voor NDIV. Met dit extra geld kunnen zo'n zes á zeven extra branches worden geholpen. Syntens voert het programma namens het ministerie van Economische Zaken uit. Brancheorganisaties zoals NJI, Bouwend Nederland, RAI, Scheepsbouw Nederland, NOA, NVEH, FDP, KVGO, Fenex, Immovator werken inmiddels al met succes met NDIV.

Meer informatie:
Voor de pers: Edwin van Scherrenburg, Economische Zaken Persvoorlichting, 070-3796464, e.v.vanscherrenburg@minez.nl. Bij Syntens kunt u contact opnemen met Jolande Oostveen-Visser, tel: 088 444 0 452 e-mail: jov@syntens.nl.