Afrekenen per seconde blijft mogelijk

Consumenten kunnen bij de grootste mobiele telefoonaanbieders KPN, Vodafone en T-mobile per seconde blijven afrekenen. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) maandag 18 april 2011 in een brief aan de Tweede Kamer.

Overstap afrekenen per minuut

KPN en Vodafone wilden een overstap maken naar afrekenen per minuut. Veel consumenten rekenen liever af per seconde. Afrekenen per minuut kan voor sommige abonnementen voordeliger zijn, maar de meeste gebruikers zijn juist duurder uit.

Keuze consumenten

Minister Verhagen vroeg de aanbieders consumenten genoeg keuze te laten en om hen beter informeren over de voorwaarden. “Ik ben blij dat de consument per seconde kan blijven afrekenen, en ik zal er scherp op toezien dat dit ook in de toekomst zo blijft.”

Ingrijpen

Mochten de mobiele telefoonaanbieders hun abonnementen toch weer veranderen, kan de minister alsnog ingrijpen. OPTA, de toezichthouder op de telecommarkt, treedt op tegen aanbieders die consumenten niet duidelijk informeren over voorwaarden en tarieven van mobiele abonnementen.