Nederland verkoopt Leopard tanks aan Canada

Defensie heeft honderd Leopard gevechtstanks verkocht aan Canada. De overeenkomst werd bekend gemaakt tijdens het bezoek van minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, aan Canada. Het gaat om twintig Leopard’s 2 A6 en tachtig Leopard’s 2 A4.

Het afstoten van de tanks is onderdeel van de reductie van gevechtstanks waartoe Defensie al eerder besloot. Nederland houdt honderdtien Leopard’s 2 A6 tanks operationeel.

De aan Canada verkochte Leopard’s 2 A6 zijn vorig jaar volledig bijgewerkt. Defensie gaat als onderdeel van de overeenkomst de scholing van Canadese instructeurs verzorgen. De trainingen beginnen in mei.

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop woont in Canada de ministeriële "Regional Command South" bijeenkomst in Quebec bij. Zie onderstaande link voor meer info over het bezoek.