Rouvoet tijdens Bouwstenen voor kinderrechten: ‘Voorkom massale jeugdwerkloosheid’

‘Kinderrechten zijn de bouwstenen voor mijn beleid ‘Alle kansen voor alle kinderen’, en voor het kabinetsbrede beleid’. Dat zei minister Rouvoet bij het leggen van een bouwsteen voor kinderrechten tijdens de gelijknamige conferentie vandaag in Den Haag.

Het Kinderrechtencollectief organiseerde vandaag de startbijeenkomst 'Bouwstenen voor kinderrechten'. Hiermee vraagt het collectief aandacht voor de aanbevelingen die het VN-Kinderrechtencomité heeft gedaan voor Nederland. Minister Rouvoet, jongeren, Kamerleden en mensen uit het werkveld legden samen de eerste bouwstenen voor de actieplannen waarmee de komende 5 jaar gewerkt kan worden aan een betere naleving van kinderrechten in Nederland.

Voorkomen jeugdwerkloosheid

Tijdens de bijeenkomst kondigde Rouvoet aan dat hij het initiatief heeft genomen om op korte termijn samen met minister Donner en staatssecretaris Klijnsma (beiden SZW) in kaart te brengen welke maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat jongeren massaal de dupe worden van de recessie. Rouvoet wees erop dat de afgelopen jaren het aantal werkloze jongeren was gedaald van 112.000 in 2005 naar 78.000 in 2008. Rouvoet: ‘Het baart mij ernstig zorgen dat er nu weer een enorme stijging wordt gevreesd.’

Aanbevelingen VN-Kinderrechtencomité

Vandaag heeft Rouvoet een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de aanbevelingen van het VN-Kinderrechtencomité.