Heemskerk bezoekt Amerikaanse investeerders

Staatssecretaris Heemskerk heeft dinsdag 8 september 2009 bezoeken gebracht aan enkele belangrijke Amerikaanse investeerders in de regio rond Boston. 'Naast het aantrekken van nieuwe investeringen uit de V.S. is het belangrijk dat we ook actief werken aan behoud en uitbouw van de bestaande Amerikaanse investeringen in Nederland, vandaar deze bezoeken,' aldus Heemskerk.

Heemskerk bezocht in Boston ook het biotech-bedrijf Genzyme dat voorop loopt op het terrein van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Genzyme levert onder meer (gratis) medicijnen aan mensen in ontwikkelingslanden die getroffen zijn door bijzondere genetische ziektes. Ook zetten ze zich in voor de lokale gemeenschappen overal waar ze gevestigd zijn.

Vernieuwer

Verder is hun hoofdkantoor het zogenaamde Genzyme-centre een van de meest duurzame gebouwen in de V.S. Het maakt gebruik van restwarmte, natuurlijk licht, zonne-energie en tal van nieuwe vindingen om de 'footprint' op het milieu zo klein mogelijk te maken. 'Genzyme laat zien hoe je MVO echt in alle geledingen van je organisatie een rol kan laten spelen en is een belangrijke vernieuwer op dit vlak,' aldus Heemskerk. Hij is in Nederland verantwoordelijk voor MVO.

Na de bezoeken in Boston reisde Heemskerk door naar Albany, een belangrijke nanotechnologieregio, op 3 uur rijden van Boston. 'Albany werd net als New York bijna 400 jaar geleden opgericht door Nederlanders. Dat maakt dat je in je gesprekken gelijk een goed aanknopingspunt hebt. Ook is het een mooie opmaat naar de viering van NY400. Hiervoor heeft EZ een aantal activiteiten heeft georganiseerd om Nederland als vestigingsland te promoten,' aldus Heemskerk.

Meer informatie:
Voor de pers; Edwin van Scherrenburg, woordvoerder, 0615028924, e.v.vanscherrenburg@minez.nl