Nationale Jeugdzorgprijs voor Hulpmix.nl

Minister Rouvoet overhandigde gisteren in Ede de Nationale Jeugdzorgprijzen 2009 aan de Rijksuniversiteit Groningen, Stichting De Jutters uit Den Haag en Hulpmix.nl. Het thema van dit jaar was 'Diversiteit & Professionaliteit'.

Foto: Martine Sprangers

De cliëntenprijs ging naar Hulpmix.nl , een website die laagdrempelige interculturele hulp biedt aan jongeren met uiteenlopende culturele achtergronden. Het project 'Belang van het kind in het vreemdelingenrecht en -beleid' en de interactieve website voor rouwverwerking Verlies-rouw.com, die in maart 2010 van start gaat, delen samen de vakprijs.

‘Migrantenjongeren scoren op alle leefgebieden slechter dan autochtone jongeren. Als we daar als samenleving geen werk van maken, hebben we een groot probleem. De genomineerde projecten dragen ertoe bij dat alle kinderen alle kansen krijgen,’ aldus minister Rouvoet.

De Nationale Jeugdzorgprijzen werden voor de vierde keer uitgereikt. Ze zijn een initiatief van het Jeugd Innovatie Fonds. De prijzen bedragen beide 25.000 euro om te investeren in het winnende project of plan. De organisatie van de Nationale Jeugdzorgprijzen is in handen van het Nederlands Jeugdinstituut.