Fiscale beleidsbesluiten voortaan op www.overheid.nl

Vanaf 12 september staan de fiscale beleidsbesluiten op www.overheid.nl. Daarmee wordt het een stuk gemakkelijker om die beleidsbesluiten op een overzichtelijke en toegankelijke manier te vinden.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vermindering van het aantal beleidsbesluiten. Door bundeling en intrekking zijn de beleidsbesluiten in de Vpb, LB, IB en OB met ongeveer 1000 verminderd tot ongeveer 700 stuks. Daarmee is niet alleen een belangrijk deregulerend effect bereikt, maar ook een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. De ingetrokken besluiten zijn vooral besluiten met een informatief karakter of besluiten die gedateerd en/of achterhaald zijn. Het resultaat van deze ingrijpende actie is een actueel, compact en toegankelijk overzicht op www.overheid.nl.

De besluiten zijn op www.overheid.nl te vinden onder de rubriek "Beleidsregels en circulaires", waarin op verschillende manieren gezocht kan worden naar het benodigde beleidsbesluit. Nieuwe beleidsbesluiten worden ook nog steeds gepubliceerd op www.minfin.nl.