Plan van aanpak vereenvoudigingsoperatie Belastingdienst

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA ‘S-GRAVENHAGE

Ons kenmerk: DGB 2007-02296

Geachte voorzitter,

In het vragenuurtje op 15 februari 2007 heeft de vorige minister van Financi ën aan uw Kamer toegezegd binnen drie maanden te komen met een plan van aanpak om een aantal problemen waarmee de Belastingdienst kampt tot een oplossing te brengen.

In het Algemeen Overleg met de Vaste Commissie van Financiën op 19 april 2007 over de reorganisatie van de Belastingdienst, het beheersverslag 2006 en het bedrijfsplan 2007 – 2011 heb ik globaal de contouren van dit plan geschetst.

Bijgaand bied ik u het plan van aanpak aan. Dit plan is besproken in de ministerraad.

Voor deze operatie heeft de Belastingdienst bij voorjaarsnota 2006 budget beschikbaar gekregen. Hiermee wordt het onderdeel ”Vereenvoudigingsoperatie toekomstige organisatie” (t/m eerste deel 2e fase) gefinancierd. Het uitgangspunt is dat met de besparingen uit de operatie het resterende deel van de 2e fase wordt gedekt. Bij de in de brief genoemde halfjaarlijkse rapportages zullen ook de budgettaire gevolgen worden gepreciseerd. Eventuele investeringen voor het onderdeel ”Vereenvoudigingsoperatie huidige organisatie” worden gedekt binnen de Belastingdienstbegroting.

Hoogachtend,

de staatssecretaris van Financiën,

mr. drs. J.C. de Jager