Fietsenstallingen uitbreiden en verbeteren

Steeds meer reizigers komen met de fiets naar het station. Hierdoor is een groot tekort aan fietsenstallingen ontstaan. Het programma Ruimte voor de Fiets richtte zich op uitbreiding en verbetering van fietsenstallingen. Dit was 1 van de maatregelen uit het Actieplan Groei op het Spoor.

Doel programma Ruimte voor de fiets

Vanuit het Actieplan Groei op het Spoor is een financiële bijdrage geleverd aan het programma Ruimte voor de fiets. Dit programma had 2 uitgangspunten:

  • Nieuwe fietsenstallingen aanleggen.
  • Bestaande voorzieningen zo goed mogelijk gebruiken. Dit gebeurde bijvoorbeeld met de aanpak van weesfietsen (fietsen die de eigenaar heeft achtergelaten en niet meer ophaalt).

Vanuit het programma zijn meer dan 400.000 fietsenstallingen aangelegd of vervangen. In 2012 zijn er nog vanuit het actieplan nog eens 20.000 fietsparkeerplaatsen bijgekomen. Voor de periode tot 2020 loopt een nieuw programma: Actieplan Fietsparkeren bij stations.

Wat is het Actieplan Groei op het Spoor?

Met het Actieplan Groei op het Spoor wil de Rijksoverheid reizen met de trein aantrekkelijker maken. Dit zorgt voor meer treinreizigers. De maatregelen zijn de afgelopen jaren uitgevoerd.