Mobiliteitsmanagement bij wegwerkzaamheden

Tijdens wegwerkzaamheden is het prettig voor automobilisten om een alternatief te hebben. Automobilisten konden daarom korting krijgen op treinkaarten op een aantal trajecten, tijdens de werkzaamheden. Deze maatregel was onderdeel van het Actieplan Groei op het Spoor.

Minder Hinderpassen

Reizigers konden tijdens bepaalde wegwerkzaamheden Minder Hinderpassen gebruiken. Deze passen gaven korting op treinkaarten op het traject van de werkzaamheden. Zo konden automobilisten de voordelen van de trein ervaren. Uit de proef blijkt dat gebruikers een positiever beeld van het OV hebben gekregen. 35% van de ondervraagden zegt van plan te zijn vaker met het OV naar het werk te reizen. 

Van AnaarBeter-treinkaart

Op de A73 werd tijdens wegwerkzaamheden de van AnaarBeter-treinkaart ingezet. Deze kaart kostte €2,50 en was eenmalig geldig. In totaal werden 46.679 kaarten verkocht.

Wat is het Actieplan Groei op het Spoor?

Met het Actieplan Groei op het Spoor wil de Rijksoverheid reizen met de trein aantrekkelijker maken. Dit zorgt voor meer treinreizigers. De maatregelen zijn de afgelopen jaren uitgevoerd.