P+R-locaties uitbreiden en verbeteren

Parkeren en Reizen (P+R-locatie) is bedoeld om de auto te parkeren en verder te reizen met de trein. De overheid en NS hebben het aantal P+R-plaatsen verder uitgebreid. Dit is een maatregel uit het Actieplan Groei op het Spoor.

Overstappen van auto naar trein

Met de P+R-plekken wil de overheid de overstap van de auto naar de trein makkelijker maken. Door reizigers te spreiden, worden de wegen en het OV zo goed mogelijk benut. Dit zorgt onder andere voor minder filedruk.

Er zijn tussen 2009 en 2013 bijna 8.000 P+R-plekken opgeleverd. Daar komen nog zo’n 4.000 plekken bij. Daarmee is de doelstelling van 7.500 tot 10.000 P+R-plekken behaald. Door dit succes heeft het kabinet besloten de maatregel te verlengen. Hiermee kan aan de aanvragen voor nog eens 4.000 plekken worden voldaan.

Wat is het Actieplan Groei op het Spoor?

De uitbreiding van het aantal P+R-plekken is een maatregel uit het Actieplan Groei op het Spoor. Met dit plan wil de Rijksoverheid reizen met de trein aantrekkelijker maken. Dit zorgt voor meer treinreizigers. De maatregelen zijn de afgelopen jaren uitgevoerd.